Hledáme
stážisty

Kontaktujte CTT MENDELU

Více informací zde

Příklady dobré praxe a zajímavé produkty univerzity


  • Odrůdy meruněk (Sophia, Adriana, Betinka, Candela)
  • Analytická sada pro vinaře
  • Design a prototyp kancelářského stolu Ori_Ex
  • Barová židle
  • Technologie nápojů ze zeleného ječmene
  • Zahradní nábytek "Trilobit"
  • Licencování užitného vzoru do zahraničí - Zařízení pro měření elastických deformací živých stromů

Odrůdy meruněk (Sophia, Adriana, Betinka, Candela)

Speciálně vyšlechtěné odrůdy meruněks rezistencí k viru šarky švestek,výbornou chutí a velkými plody.

Sophia LE-2926, Adriana LE-3241, Betinka LE-3276, Candela LE-2927

Novinky z Mendelovy univerzity v Brně -  ZF Lednice:

Betinka má plod je středně velký až velký 57 g, atraktivní, chuť je dobrá, má pevnou oranžovou dužinu. Je cizosprašná, vyžaduje opylovače. Odrůda se vyznačuje rezistencí k šarce šveste

Adriana Plod je středně velký až velký 55 g, atraktivní, chuť je dobrá, má středně pevnou oranžovou dužinu. Je cizosprašná, vyžaduje opylovače. Odrůda se vyznačuje rezistencí k šarce švestek. Vhodná pro přímý konzum.

Candela Plod je středně velký, 54 g, atraktivní, chuť je výborná, má středně pevnou oranžovou dužinu. Je cizosprašná, vyžaduje opylovače. Odrůda se vyznačuje rezistencí k šarce švestek. Vhodná pro přímý konzum i zpracování

Sophia. Plod je velký, 63 g, atraktivní, chuť je dobrá, má pevnou oranžovou dužinu. Je cizosprašná, vyžaduje opylovače. Odrůda se vyznačuje rezistencí k šarce švestek. Vhodná pro přímý konzum i zpracování.

Leták ZDE.

Výsledek obrázku pro Betinka meruňka     Výsledek obrázku pro Betinka meruňka


Analytická sada pro vinaře

Souprava pro rychlé a jednoduché stanovení obsahu veškerých titrovatelných kyselin a asimilovatelného dusíku,
• rychlé a snadné stanovení orientačních hodnot kyselin a dusíku,
• okamžité výsledky analýzy bez čekání,
• efektivní cesta k vyšší kvalitě vína snadným zjištěním správné doby vinobraní a dávkování výživy.

Leták ZDE.


Design a prototyp kancelářského stolu Ori_Ex 

(školní dílo)

 


Design a prototyp barové židle Amethea

(zakázka)

Možnost objednat ve firmě SÁDLÍK ohýbaný nábytek s.r.o.

 


Technologie nápojů ze zeleného ječmene

Zdravotním účinkům šťávy z ječmene se věnovali vědci z Mendelovy univerzity.

"Obsahuje spoustu velice důležitých látek: antioxidační vitamíny C a E, spoustu různých enzymů, které jsou cenné pro činnost našeho organismu. Sušina mladé hmoty obsahuje kolem 10 procent minerálů jako například železo, vápník, hořčík, fosfor a další," vyjmenovala vedoucí výzkumu Jaroslava Ehrenbergerová.

Jednoduše řečeno – zelený ječmen obsahuje látky využitelné v boji s civilizačními chorobami a zvyšuje obranyschopnost organismu.

Šťáva z ječmene funguje proti překyselení, na zvýšení obranyschopnosti organismu a snižuje obsah cukru a cholesterolu v krvi.

 Nová léčivka - nedozrálý ječmen?


Pro více informací kontaktujte CTT MENDELU (ZDE).